İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD basınına yaptığı açıklamalarda Türkiye'nin F-35 programına yeniden dahil edilmesi ihtimaline ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Newsmax kanalına konuşan Netanyahu, Türkiye'nin F-35 savaş uçaklarını edinmesinin doğru bir adım olmayacağını ileri sürdü. Daha önce Fox News ve CNN'e verdiği röportajlarda da benzer görüşleri dile getiren Netanyahu, bu konudaki itirazlarını yineledi.
Netanyahu, Türkiye'nin F-35 programına dönüşünün bölgesel dengeleri etkileyebileceğini öne sürerken, ABD Başkanı Donald Trump ile bu konuda farklı düşündüklerini ifade etti.
Türkiye'nin yeniden F-35 programına dahil olabileceğine yönelik değerlendirmeler, Ankara'da düzenlenen NATO Liderler Zirvesi sırasında yeniden gündeme gelmişti. İsrail yönetiminden yapılan açıklamalarda da konuya ilişkin endişeler dile getirilirken, Dışişleri Bakanı Gideon Saar da ABD'nin İsrail'in askeri üstünlüğünü koruması gerektiğini savundu.

Yorum Yazın