Dünya

Tajani: Amerika Birleşik Devletleri ziyaretimi iptal etmeye karar verdim

|
İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, ABD Başkanı Donald Trump’ın İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’ye yönelik kullandığı ifadelere tepki göstererek, 21-22 Haziran tarihlerinde Washington’a yapmayı planladığı resmi ziyareti iptal ettiğini duyurdu.
Tajani: Amerika Birleşik Devletleri ziyaretimi iptal etmeye karar verdim

ABD ile İtalya arasında son dönemde yaşanan diplomatik gerilime ve Trump’ın Roma yönetimine yönelik eleştirilerine değinen İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, ülkesinin ulusal onurunun ve hükümet başkanı Meloni’nin hedef alınmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

İptal kararının gerekçesini ifade eden Tajani, "Başkan Trump'ın Başbakan Giorgia Meloni hakkındaki ciddi ve saldırgan açıklamaları tüm İtalya'yı incitmiştir. Bu nedenle, 21 ve 22 Haziran tarihlerinde yapılması planlanan Amerika Birleşik Devletleri ziyaretimi iptal etmeye karar verdim." açıklamasını yaptı.

Tajani: Amerika Birleşik Devletleri ziyaretimi iptal etmeye karar verdim

Yorum Yazın

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.