Gündem

SON DAKİKA — Netanyahu affını istedi

|
Yolsuzluk suçlamalarıyla yargılanan İsrail Başbakanı, dava sürecinin ülke içindeki huzursuzluğu derinleştirdiğini savunarak, “Toplumun birliğini sağlamak ve devlet kurumlarına güveni yeniden tesis etmek” amacıyla affedilmesinin kamu yararına olacağını belirtti.
SON DAKİKA — Netanyahu affını istedi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, devam eden üç ayrı yolsuzluk davası nedeniyle Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’a resmi af talebinde bulundu. Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre, Netanyahu gönderdiği mektupta affedilmesinin, toplumdaki kutuplaşmayı azaltacağını ve “ülkenin karşı karşıya olduğu güvenlik sorunları ve siyasi fırsatlar” bağlamında ulusal uzlaşıya hizmet edeceğini savundu. Netanyahu mektubunda şu ifadelere yer verdi: “Başbakan olarak, halkın farklı kesimleri arasında uzlaşma sağlama sorumluluğumuz var. Bu davanın sona ermesi, tartışmaların şiddetini azaltmaya yardımcı olacaktır. Devlet kurumlarına olan güveni yeniden tesis etmek, halk arasında birliği sağlamak için elimden geleni yapmaya kararlıyım.” 

 


Üzerinde rüşvet, görevini kötüye kullanma ve güveni kötüye kullanma iddiaları bulunan davalarda Netanyahu, bugüne kadar suçlamaları reddetti. 2019’da üç ayrı dosyada açılan davalarda, yargılanan ilk görevdeki başbakan olarak dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanlığı Ofisi, talebin alındığını ve “olağanüstü” nitelikte bir başvuru olduğu yönünde görüş bildirdi. Affın kabul edilip edilmeyeceği, Adalet Bakanlığı ve ilgili kurumların değerlendirmesinin ardından resmen açıklanacak. 

 

 

m

Yorum Yazın

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.