Muhittin Böcek 'itirafçı' mı oldu?
Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında yeni bir aşamaya geçildi. Soruşturma kapsamında tutuklanan ve belediye başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Muhittin Böcek’in, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak amacıyla Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurduğu bildirildi.
Edinilen bilgilere göre Böcek, başvurusunun ardından öğle saatlerinde Antalya Adliyesi’ne getirildi. Burada ifade işlemlerinin gerçekleştirildiği öğrenildi.
5 Temmuz’da gözaltına alınmıştı
Muhittin Böcek, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik soruşturma kapsamında 5 Temmuz’da gözaltına alınmıştı. Aynı gün adliyeye sevk edilen Böcek, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış ve daha sonra belediye başkanlığı görevinden uzaklaştırılmıştı.
Oğlu da ifade vermişti
Aynı dosya kapsamında tutuklanan Muhittin Böcek’in oğlu Gökhan Böcek’in de daha önce etkin pişmanlık başvurusunda bulunduğu ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ifade verdiği belirtilmişti.
Soruşturmaya ilişkin adli sürecin devam ettiği, dosyadaki yeni beyan ve başvuruların savcılık tarafından değerlendirileceği öğrenildi.

Yorum Yazın