Dünya

Merz: Rusya’nın müzakerelere katılması zamanı geldi

|
Berlin, 19 Haziran (Hibya) - Almanya Başbakanı Friedrich Merz, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin yaptığı açıklamada, mevcut koşulların değiştiğini ve müzakere sürecine geçilmesi gerektiğini söyledi.
Merz: Rusya’nın müzakerelere katılması zamanı geldi

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin yaptığı açıklamada, mevcut koşulların değiştiğini ve müzakere sürecine geçilmesi gerektiğini söyledi.

Merz, “Rusya’nın müzakerelere katılması zamanı geldi. Durum Ukrayna lehine değişti” ifadelerini kullanarak Avrupa’nın Ukrayna’nın barış sürecine destek verdiğini vurguladı.

Barış görüşmelerinin kapsamına dikkat çeken Merz, sürecin Ukrayna, Rusya, Avrupa ülkeleri ve ABD’nin katılımıyla yürütülmesi gerektiğini belirtti.

“Şimdi sıra Moskova’da” diyen Merz, uluslararası toplumun diplomatik çözüm için ortak bir irade ortaya koyması gerektiğini ifade etti.

 

Merz: Rusya’nın müzakerelere katılması zamanı geldi

Yorum Yazın

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.