Gündem

Karadeniz Sahil Yolu’nda dalga ve fırtına alarmı

|
Karadeniz Sahil Yolu’nda dalga ve fırtına alarmı
Giresun’da etkili olan kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu’nda sürücüler uyarıldı. Yükselen dalgaların Trabzon-Giresun istikametinde sahil yoluna çakıl ve moloz sürüklemesi, trafikte tehlike oluşturuyor.
Fırtınanın etkisiyle dalga boylarının artması sonucu özellikle Karadeniz Sahil Yolu’nun Tirebolu-Espiye istikametinde yol üzerine çakıl ve molozların geldiği görüldü. Karayolları ekipleri, dalgaların yola ulaştığı bölgelerde uyarıcı levhalar yerleştirirken, sürücülerden dikkatli olmaları istendi.
Öte yandan Giresun Valiliği’nden yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine yer verildi. Açıklamada, Orta Karadeniz kıyılarında rüzgârın kuvvetli, Doğu Karadeniz kıyılarında ise 31 Aralık 2025 Çarşamba günü öğle saatlerine kadar özellikle yüksek kesimlerde kuvvetli rüzgâr ve fırtına şeklinde saatte 70 kilometreye, yüksek kesimlerde ise yer yer saatte 70-90 kilometreye ulaşması beklendiği belirtildi.
Valilik açıklamasında, kuvvetli rüzgâr ve fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar, çatı uçmaları ve ağaç devrilmeleri, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri ile yüksek kar örtüsüne sahip bölgelerde kar erimesine bağlı çığ ve heyelan riskine karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.
Karadeniz Sahil Yolu’nda dalga ve fırtına alarmı
Karadeniz Sahil Yolu’nda dalga ve fırtına alarmı
Karadeniz Sahil Yolu’nda dalga ve fırtına alarmı
Karadeniz Sahil Yolu’nda dalga ve fırtına alarmı

Yorum Yazın

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.