Yaşam

Hafta Sonu Kavurucu Sıcaklar Geliyor: Termometreler 42 Dereceyi Görecek!

|
Yurt genelinde mevsim standartlarının üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, hafta sonu etkisini artırarak rekor seviyelere ulaşacak. Güneydoğu Anadolu’da termometrelerin 42 dereceye kadar tırmanması beklenirken, bazı bölgelerde ise aniden bastıracak yerel sağanak yağışlar etkili olacak.
Hafta Sonu Kavurucu Sıcaklar Geliyor: Termometreler 42 Dereceyi Görecek!

Yurt genelinde bir süredir etkisini hissettiren sıcak hava dalgası, hafta sonuyla birlikte en yüksek seviyelerine ulaşmaya hazırlanıyor. Meteorolojik tahminlere göre, özellikle güney ve doğu bölgelerde kavurucu sıcaklar günlük yaşamı olumsuz etkileyecek seviyeye çıkarken, batı ve kuzey kesimlerde yerel yağış geçişleri yaşanacak.

Sıcaklık Grafiği Yükselişte: Cumartesi Tablosu

Haftanın son günlerine girilirken büyükşehirlerde ve iç kesimlerde sıcaklık değerleri hızla tırmanıyor. Cumartesi günü Ankara’da termometrelerin 34, İstanbul’da 30, İzmir’de ise 35 dereceyi göstermesi bekleniyor. Güneydoğu Anadolu kesiminde, özellikle Şanlıurfa ve Diyarbakır hattında sıcaklığın 41 dereceye ulaşacağı öngörülüyor.

 KRİTİK SICAKLIK EŞİĞİ

Pazar günü Güneydoğu Anadolu genelinde termometrelerin 42 dereceye ulaşması bekleniyor. Özellikle kronik rahatsızlığı olanların, yaşlıların ve çocukların 11.00 - 16.00 saatleri arasında dik güneş ışığına maruz kalmamaları öneriliyor.

Kavurucu Sıcağa Yağış Molası: Sağanak Uyarısı

Sıcak hava dalgası geniş bir alanı etkisi altına alsa da, bazı bölgelerde atmosferik dengesizlik nedeniyle ani gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Cumartesi günü Ege'nin iç kesimleri ile Antalya ve Burdur çevrelerinde yerel yağış geçişleri bekleniyor.

Pazar günü ise yağışlı havanın etki alanı genişleyecek. Doğu Karadeniz'in Rize ve Artvin çevrelerinde, Akdeniz'in iç kesimlerinde ve Adana-Mersin-Niğde hattında yerel gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor.

  • Sıcaklık Artışı: Hafta sonu boyunca kademeli olarak 1-2 derece daha yükselecek.

  • Ani Yağış Tehlikesi: Akdeniz ve Karadeniz'in iç kesimlerinde lokal su baskınlarına karşı tedbirli olunmalı.

  • Marmara ve Ege: Yüksek nem oranı nedeniyle hissedilen sıcaklık termometre değerlerinin üzerine çıkacak.

Yorum Yazın

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.