Tunceli’de 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku ile ilgili yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.
Soruşturma kapsamında 16 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 6 şüphelinin adliyedeki işlemleri tamamlandı. Şüphelilerden 5’i tutuklanırken, bir kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Gülistan Doku Soruşturmasında 5 Şüpheli Tutuklandı
16 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 6 kişiden 5’i cezaevine gönderildi.
Gülistan Doku’dan 5 Ocak 2020’den Beri Haber Alınamıyor
Tunceli’de üniversite öğrencisi Gülistan Doku’dan 5 Ocak 2020’den bu yana haber alınamıyor.
Doku’nun kaybolmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında yeni şüpheliler hakkında işlem yapıldı.
Dosyaya İlişkin Temel Bilgiler
- Gülistan Doku, üniversite öğrencisiydi.
- Doku’dan Tunceli’de haber alınamadı.
- Kayıp tarihi 5 Ocak 2020 olarak açıklandı.
- Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.
16 İlde 6 Şüpheli Gözaltına Alındı
Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 27 Temmuz’da operasyon düzenlendi.
Operasyon, soruşturma kapsamında 16 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Çalışmalarda 6 şüpheli gözaltına alındı.
27 Temmuz
16 İl
6 Şüpheli
Operasyon, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirildi.
Gözaltındaki Şüphelilerin İşlemleri Tamamlandı
Gözaltına alınan 6 şüphelinin jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiği bildirildi.
Şüphelilerin adliyedeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından haklarında karar verildi.
6 Şüpheliden 5’i Tutuklandı
Adliyeye sevk edilen 6 kişiden 5’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Diğer şüpheli ise adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağı uygulanarak serbest bırakıldı.
Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 5’i soruşturma kapsamında tutuklandı.
5 Kişi
Şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.
1 Kişi
Adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı uygulandı.
Operasyonun Ardından Yargı Süreci Başladı
Gülistan Doku’nun kaybolmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gerçekleştirilen operasyonun ardından şüpheliler hakkında tutuklama ve adli kontrol kararları verildi.
Soruşturmada 5 şüphelinin tutuklanmasına, bir şüphelinin ise yurt dışına çıkış yasağını da içeren adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılmasına karar verildi.
16 İldeki Operasyonda 5 Tutuklama
Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İl Jandarma Komutanlığı tarafından 27 Temmuz’da 16 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden 5’i tutuklandı. Bir şüpheli ise adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağı uygulanarak serbest bırakıldı.

Yorum Yazın