2026 FIFA Dünya Kupası kura çekimi öncesinde Washington’daki özel törende dikkat çeken bir gelişme yaşandı. FIFA, uluslararası barışa ve spor diplomasisine katkıları nedeniyle eski ABD Başkanı Donald J. Trump’ı
“FIFA Barış Ödülü”ne layık gördüğünü açıkladı.
Trump, sahneye çıkarak ödülü FIFA Başkanı Gianni Infantino’nun elinden aldı. Törenin, özellikle dünya kupasının ABD, Kanada ve Meksika ortak ev sahipliğinde düzenlenecek olması nedeniyle sembolik bir önem taşıdığı belirtildi.
FIFA’dan yapılan açıklamada, ödülün “bölgesel iş birliklerinin güçlendirilmesi ve sporun küresel barış dili olarak kullanılmasına yönelik çabalara katkı sağlayan isimlere” verildiği ifade edildi. Ancak karar, futbol kamuoyunda tartışmalara yol açtı. Bazı çevreler ödülü diplomatik bir jest olarak değerlendirirken, bazıları ise sporun siyasetten uzak olması gerektiğini savunarak karara tepki gösterdi.
Trump ise törende yaptığı kısa konuşmada, “Sporun birleştirici gücünün ülkeler arasında yeni bir dönem başlattığını” ifade ederek ödülden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Törenin ardından tüm gözler, 2026 Dünya Kupası’nın resmi kura çekimine çevrildi. Organizasyonun dev bir küresel etkinlik olması beklenirken, Trump’a verilen ödül, turnuva öncesi en çok konuşulan başlıklardan biri oldu.

Yorum Yazın