Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: NATO Ankara Zirvesi'ni başarıyla tamamladık

|
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da düzenlenen 36. NATO Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi'nin başarıyla tamamlandığını belirterek, zirvenin Türkiye'nin küresel güvenlik mimarisindeki merkezi rolünü bir kez daha ortaya koyduğunu ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: NATO Ankara Zirvesi'ni başarıyla tamamladık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ev sahipliğinde Ankara'da gerçekleştirilen 36. NATO Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi'nin ardından sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, zirvenin başarıyla tamamlandığını belirterek organizasyona NATO üyesi 32 ülkenin devlet ve hükümet başkanlarının yanı sıra çok sayıda bakan, diplomat ve uluslararası kuruluş temsilcisinin katıldığını ifade etti.

Ankaralılara teşekkür

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve sürecinde alınan güvenlik ve ulaşım tedbirlerinin vatandaşların günlük yaşamını en az etkileyecek şekilde planlandığını belirtti.

Ankara halkına gösterdikleri misafirperverlik için teşekkür eden Erdoğan, güvenlik güçlerinden sağlık ekiplerine, medya çalışanlarından organizasyonda görev alan tüm personele katkılarından dolayı şükranlarını sundu.

Türkiye'nin NATO'daki rolü

Erdoğan, NATO Ankara Zirvesi'nin Türkiye'nin küresel güvenlik mimarisindeki stratejik konumunu ve diplomasi kapasitesini ortaya koyduğunu belirterek, ülkenin askeri gücü, savunma sanayisi ve diplomatik birikimiyle ittifakın önemli aktörlerinden biri olduğunu ifade etti.

Liderlerle yoğun diplomasi trafiği

Zirve kapsamında çok sayıda liderle ikili görüşmeler gerçekleştirdiğini aktaran Erdoğan, temaslarda savunma sanayisi, ticaret, enerji, güvenlik, Avrupa-Atlantik güvenliği, Rusya-Ukrayna savaşı, Gazze, Suriye, Libya ve bölgesel gelişmelerin ele alındığını bildirdi.

Erdoğan ayrıca, Birleşik Krallık ile Güvenlik ve Savunma Ortaklığı Anlaşması'nın imzalandığını, Kanada ile Serbest Ticaret Anlaşması müzakerelerinin başlatıldığını hatırlattı.

"Küresel barışa katkı sunmayı sürdüreceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin NATO'nun caydırıcılık ve savunma kapasitesine katkı sağlamaya devam edeceğini belirterek, küresel barış ve güvenliğin güçlendirilmesi için müttefiklerle iş birliğinin sürdürüleceğini ifade etti.

Yorum Yazın

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.