Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen resmi törenle karşıladı.
Külliye'deki karşılama töreni, devlet protokolüne uygun şekilde gerçekleştirildi. Törende iki ülkenin milli marşları çalınırken, resmi karşılama kıtası da hazır bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Lübnan Cumhurbaşkanı Avn, tören alanında tokalaşarak basın mensuplarına poz verdi.
Resmi törenin ardından Erdoğan ve Avn'ın baş başa görüşmeye geçtiği, daha sonra heyetler arası toplantının gerçekleştirileceği bildirildi.
Gündemde ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeler var
Görüşmelerde Türkiye ile Lübnan arasındaki siyasi, ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesine yönelik adımların değerlendirilmesi bekleniyor. Bunun yanı sıra Orta Doğu'daki son gelişmeler, Gazze'deki insani durum, İsrail-Lübnan sınırındaki güvenlik gelişmeleri ve bölgesel istikrarın sağlanmasına yönelik konuların da ele alınacağı öngörülüyor.
Tarafların ayrıca savunma sanayii, enerji, ulaştırma, eğitim ve insani yardım alanlarındaki iş birliği imkanlarını değerlendirmesi bekleniyor.
Ortak açıklama bekleniyor
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki temasların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn'ın ortak basın açıklaması yapması bekleniyor.
Görüşmelerin ardından alınan kararlar ve üzerinde mutabakata varılan başlıkların kamuoyuyla paylaşılması öngörülüyor.

Yorum Yazın