Çorum il merkezinde, arıtma tesisi ve isale hattı entegrasyon çalışması sebebiyle 7 Nisan günü 22 saat sürecek su kesintisi yapılacak.
Çorum Belediyesi tarafından Organize Sanayi Bölgesi (OSB) İçme Suyu Arıtma Tesisi ile yeni tamamlanan 2. isale hattının ana sisteme entegrasyonu için bağlantı çalışması gerçekleştirilecek. Çalışma sebebiyle 7 Nisan sabahından itibaren şehir genelinde su kesintisi uygulanacak. Çorum Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, içme suyu şebekesinin verimliliğini en üst seviyeye çıkarmak ve su arzını güvence altına almak amacıyla önemli bir altyapı çalışması gerçekleştiriliyor. Şehrin içme suyu ihtiyacının yüzde 60’ını karşılayan OSB Arıtma Tesisi ile yeni inşa edilen 2. İsale Hattı’nın birbirine bağlanacağı çalışma için hazırlıklar tamamlandı.
Saha ekiplerinin yoğun bir mesai harcayacağı çalışma kapsamında, isale hattından arıtma tesisine bağlantı işlemi yapılacak. Çalışma nedeniyle, 7 Nisan Salı günü saat 06.00’da başlayacak olan kesintinin, 8 Nisan Çarşamba günü saat 04.00’e kadar devam etmesi öngörülüyor. Çalışmaların planlanan süreden önce bitirilmesi durumunda şebekeye suyun daha erken verileceği ifade edildi.
Belediyeden yapılan açıklamada, "Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları adına, belirtilen süre zarfında su kullanımında tasarruflu olmaları ve gerekli önlemleri (su depolama ve benzeri) almaları önemle rica olunur. Çalışmaların planlanan süreden önce tamamlanarak şebekeye su verilmesi için tüm birimlerimiz teyakkuz halinde olacaktır. Gösterilen sabır ve anlayış için teşekkür eder, kamuoyuna saygıyla duyururuz" ifadelerine yer verildi.

Yorum Yazın