Ekonomi

Buldan’da şap karantinası kaldırıldı

|
Buldan’da şap karantinası kaldırıldı
Buldan’da büyük ve küçükbaş hayvanlarda görülen şap hastalığı nedeniyle uygulanan karantina sona erdi. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, 12 Mart itibarıyla hayvan alım-satımı ve hayvan hareketlerinin yeniden serbest olduğunu açıkladı.
Buldan’da büyük ve küçükbaş hayvanlarda görülen şap hastalığının yayılmasını önlemek amacıyla uygulanan karantina tedbiri sona erdi. Buldan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 12 Mart 2026 tarihi itibarıyla karantinanın kaldırıldığı bildirildi. Yapılan açıklamaya göre, ilçede her türlü hayvan alım ve satımı ile hayvan hareketleri yeniden serbest hale getirildi. Ayrıca büyükbaş ve küçükbaş hayvanların meralarda otlatılmasına da izin verildiği belirtildi.
Buldan’da şap karantinası kaldırıldı

Yorum Yazın

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.