Bangkok'ta sel alarmı
Tayland'ın başkenti Bangkok'ta günlerdir etkili olan şiddetli yağışlar, kent genelinde sel ve su baskınlarına yol açtı. Özellikle alçak kesimlerdeki bazı yerleşim alanları sular altında kalırken, ulaşım ve günlük yaşamda da ciddi aksamalar yaşandı.
Bazı bölgelerde toplam yağış miktarının 30 santimetreyi aştığı bildirildi. Su baskınlarının ardından ekipler, riskli bölgelerde yaşayan vatandaşların güvenli alanlara tahliyesi için çalışma başlattı.
Yaklaşık 3 bin kişi tahliye edildi
Yetkililerin verdiği bilgilere göre selden etkilenen bölgelerden yaklaşık 3 bin kişi tahliye edilerek geçici barınma merkezlerine yerleştirildi.
Kent genelinde 200'den fazla geçici barınak oluşturuldu. Bu merkezlerde tahliye edilen vatandaşların barınma ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışmalar sürdürülüyor.
3 bin kişi: Sel nedeniyle tahliye edilen yaklaşık kişi sayısı
200'den fazla: Bangkok genelinde oluşturulan geçici barınma merkezi
30 santimetreden fazla: Bazı bölgelerde ölçülen toplam yağış miktarı
Su tahliye çalışmaları devam ediyor
Başkent genelinde yağışların şiddetinin azaldığı belirtilirken, bazı bölgelerde biriken sel sularının tahliye edilmesi için ekiplerin çalışmaları devam ediyor.
Özellikle alçak kesimlerde su baskınlarının etkilerinin giderilmesi ve ulaşımın normale dönmesi için çalışmalar yürütülüyor.
Yağışlar bugün de sürebilir
Tayland Meteoroloji Dairesinin değerlendirmelerine göre ülkenin farklı bölgelerinde orta ve şiddetli yağışların bugün de devam etmesi bekleniyor.
Meteorolojik koşulların yarından itibaren iyileşmesi öngörülüyor. Ancak yağışların sürdüğü bölgelerde sel ve su baskını riskine karşı tedbirlerin devam edeceği belirtildi.

Yorum Yazın