Siyaset

Bahçeli: Kılıçdaroğlu ile Özel Siyasi Hesaplaşmadan Uzak Durmalı

|
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP ile Yeni Parti çevresinde yaşanan tartışmalara ilişkin kapsamlı bir değerlendirme yaptı. Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel başta olmak üzere bütün taraflara sağduyu çağrısında bulunan Bahçeli, siyasi rekabetin kişisel hesaplaşmaya dönüşmemesi, karşılıklı saygının korunması ve iddiaların peşin hükümler yerine hukuk yoluyla açıklığa kavuşturulması gerektiğini belirtti.
Bahçeli: Kılıçdaroğlu ile Özel Siyasi Hesaplaşmadan Uzak Durmalı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yeni Parti çevresinde yaşanan siyasi tartışmalar ve Cumhuriyet Halk Partisi içindeki gerilimlere ilişkin kapsamlı bir açıklama yaptı. Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel başta olmak üzere tartışmanın bütün taraflarının sağduyulu davranması gerektiğini belirterek siyasi rekabetin kişisel hesaplaşmaya dönüşmemesi çağrısında bulundu.

Türk siyasetinin köklü devlet geleneği, Meşrutiyet süreci, Cumhuriyet'in ilanı ve çok partili hayata geçişle şekillendiğini ifade eden Bahçeli, siyasi hayatın zaman zaman sert tartışmalara ve gerilimlere sahne olsa da meşruiyetini devlet aklı ve millet iradesinden aldığını vurguladı.

“Devlet ve Millet, Siyasi Partilerin Üzerindedir”

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile Türk milletinin bütün siyasi partilerden üstün olduğunu kaydeden Bahçeli, parti içi mücadelelerin, makam çekişmelerinin ve kişisel kırgınlıkların ülkenin ortak geleceğinden daha önemli görülemeyeceğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kuruculuğunu üstlendiği Türk siyasi hayatının köklü kurumlarından biri olduğunu belirten Bahçeli, MHP ile CHP arasında siyasi görüş ve dünya anlayışı açısından derin farklılıkların bulunduğunu ancak bu ayrılıkların demokratik hayatın doğal sonucu olduğunu ifade etti.

Farklı siyasi düşüncelerin bir zayıflık olarak değerlendirilemeyeceğini dile getiren Bahçeli, milli sınırlar ve demokratik meşruiyet içinde kalan her görüşün Türk siyasetinin zenginliğine katkıda bulunduğunu söyledi.

Demokrasi Vurgusu

“Siyasi Farklılıklar Çatışma Nedeni Haline Getirilmemeli”

Türk demokrasisinin bütün partilerin aynı söylemleri tekrarladığı tek renkli bir yapı olmadığını belirten Bahçeli, demokratik hayatın farklı fikirlerin milletin önünde yarıştığı, ancak devletin bekası ve milletin birliği söz konusu olduğunda ortak iradenin ortaya konulduğu bir sistem olduğunu ifade etti.

Siyasi görüş ayrılıklarının çatışmanın gerekçesi haline getirilmesinin Türkiye'ye katkı sağlamayacağını söyleyen Bahçeli, rekabetin intikam duygusuyla yürütülmesi ve parti içindeki anlaşmazlıkların toplumsal gerilime dönüştürülmesinin siyasetin itibarına zarar vereceğini kaydetti.

Bahçeli'den Siyasi Gerilim Uyarısı

Ayrılıkların düşmanlığa, siyasi rekabetin ise intikam duygusuyla yürütülen bir hesaplaşmaya dönüştürülmesinin Türk siyasetinin saygınlığına zarar vereceği vurgulandı.

Kemal Kılıçdaroğlu Açıklaması

“Hukuki Yollara Başvurması En Doğal Hakkıdır”

Kemal Kılıçdaroğlu'nun haksızlığa uğradığını düşündüğü konuları dile getirmesinin, hukuki imkanlara başvurmasının ve uzun yıllar genel başkanlığını yaptığı partisinin geleceğine dair görüş açıklamasının doğal hakkı olduğunu belirten Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun Türk siyasetinde uzun yıllar sorumluluk üstlendiğini hatırlattı.

Milyonlarca vatandaşın demokratik desteğini alan bir siyasetçiye yönelik değerlendirmelerin hakaret, küçümseme veya itibarsızlaştırma kampanyasına dönüşmesinin doğru olmadığını söyleyen Bahçeli, buna karşılık geçmişte yaşanan bütün kırgınlıkların sürekli olarak bugünün siyasi gündemine taşınmasının da kimseye yarar sağlamayacağını ifade etti.

Geçmişte yaşanan anlaşmazlıkların her fırsatta yeniden gündeme getirilmesinin mevcut yaraları daha da derinleştireceğini kaydeden Bahçeli, geçmişin muhasebesinin geleceği baskı altına alan bir rövanş arayışına dönüşmemesi gerektiğini belirtti.

Geçmişe Dair Mesaj

Bahçeli, geçmişteki kırgınlıkların bugünkü siyaset alanına taşınarak sürekli bir hesaplaşma aracına dönüştürülmemesi gerektiğine dikkat çekti.

Özgür Özel Değerlendirmesi

“Özel'in Siyasi Birikimi ve Konumu Saygıyla Karşılanmalı”

Özgür Özel'in hem Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında sürdürdüğü siyasi çalışmaların hem de Yeni Parti ile temsil ettiği genel başkanlık makamının açık olduğunu belirten Bahçeli, Özel'in politikasına güvenen 91 milletvekili ile kendisine destek veren potansiyel seçmen kitlesinin bulunduğunu ifade etti.

Özel'in üzülmesini, siyasi kimliğinin günlük tartışmalar arasında yıpratılmasını veya CHP ile Yeni Parti arasındaki hesaplaşmaların hedefi haline gelmesini arzu etmediklerini kaydeden Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun hakları gözetilirken Özel'in siyasi birikimi ve bulunduğu konumun da saygıyla karşılanması gerektiğini söyledi.

Türk siyasetinin bir kişinin hakkını teslim ederken diğerini görmezden gelen yüzeysel bir anlayışı kabul etmeyeceğini belirten Bahçeli, farklı tarafların hukukunun aynı anda korunabileceği mesajını verdi.

Yeni Parti Tartışmaları

“Köprülerin Yakılması Doğru Sonuçlar Doğurmaz”

CHP içinde veya çevresinde ortaya çıkan yeni siyasi oluşumların demokratik hayatın doğal akışı içinde değerlendirilmesi gerektiğini belirten Bahçeli, Yeni Parti'nin kurulmasıyla yeni bir siyasi yol açıldığını ifade etti.

Eski yol arkadaşlarının birbirlerine kin veya kıskançlık duymasının, partide kalanların ihanetle, ayrılanların ise vefasızlıkla suçlanmasının sağlıklı sonuçlar üretmeyeceğini söyleyen Bahçeli, siyasetin yakılan köprülerin ardından oluşan gerilim ortamında ilerleyemeyeceğini belirtti.

Karşılıklı ağır ifadelerin ve suçlamaların yalnızca kişilerle siyasi partileri değil, bir süre sonra toplumun huzurunu da yıpratacağını ifade etti.

Rozet Töreni Tartışmaları

“İddialar Bütün Yönleriyle Açıklığa Kavuşturulmalı”

Son günlerde kamuoyuna yansıyan rozet töreni, figüran ve organizasyon tartışmalarının da tüm yönleriyle açıklığa kavuşturulması gerektiğini belirten Bahçeli, CHP'nin köklü geçmişine ilişkin ortaya atılan yapay kalabalık, sahte görüntü ve hazırlanmış mizansen iddialarını ağır ifadelerle değerlendirdi.

Gönüllere ulaşmadan salonların doldurulmasının siyasi açıdan bir anlam taşımayacağını savunan Bahçeli, buna karşılık doğruluğu henüz kesinleşmemiş iddialar üzerinden kişilerin şeref ve haysiyetine saldırılmasının da kabul edilemeyeceğini belirtti.

Siyasi infaza dönüşen peşin hükümlerin doğru olmadığını söyleyen Bahçeli, gerçeğin hukuk yoluyla ortaya çıkarılması ve söylentilerin demokrasinin üzerine gölge düşürmesine izin verilmemesi gerektiğini ifade etti.

Hukuk Vurgusu

Gerçekliği henüz kesinleşmeyen iddialarla insanların doğrudan suçlanmaması gerektiğini belirten Bahçeli, tartışmaların hukuk yoluyla aydınlatılması çağrısında bulundu.

Sağduyu Çağrısı

“Kılıçdaroğlu ile Özel Karşılıklı Saygıyı Korumalı”

CHP ile Yeni Parti arasındaki tartışmaların Türkiye'nin temel gündem maddesi haline getirilmemesi gerektiğini ifade eden Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel başta olmak üzere bütün tarafların sağduyu içinde hareket etmesi çağrısında bulundu.

Karşılıklı saygının korunması ve siyasi mücadelenin kişisel hesaplaşmaların dışına çıkarılması gerektiğini belirten Bahçeli, parti içi anlaşmazlıkların ülke gündemini bütünüyle meşgul edecek boyuta ulaşmaması gerektiğini söyledi.

MHP'nin herhangi bir siyasi kanatta ortaya çıkan iç tartışmalardan çıkar sağlamayı, parçalanmalardan beklenti içine girmeyi veya siyasi zaaflardan yararlanmayı kendi siyasi ahlakıyla bağdaştırmadığını kaydeden Bahçeli, partisinin gücünü Türk milletinden, ülkülerinden ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne olan bağlılığından aldığını ifade etti.

Türkiye'nin Gündemi

“Ülkenin Enerjisi Geçici Tartışmalarla Tüketilmemeli”

Türkiye'nin çevresindeki çatışmaların genişlediği, bölgesel hesapların ağırlaştığı ve küresel güç mücadelelerinin sertleştiği bir dönemde bulunduğunu belirten Bahçeli, ülkenin enerjisinin geçici siyasi tartışmalarla tüketilmemesi gerektiğini söyledi.

CHP'nin kurumsal yapısı korunurken Kılıçdaroğlu'nun siyasi ve hukuki haklarının gözetilebileceğini belirten Bahçeli, aynı şekilde Özel'in Yeni Parti ile sürdürdüğü genel başkanlık görevi ve siyasi mücadelesine de saygı gösterilebileceğini ifade etti.

Türk demokrasisinin imkanlarının ve milletin sağduyusunun her iki tarafın haklarının birlikte korunmasına yeterli olduğunu söyleyen Bahçeli, makamların ve kişilerin geçici, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile Türk milletinin ise kalıcı olduğunu vurguladı.

Haberden Öne Çıkanlar
  • Bahçeli, Kılıçdaroğlu ve Özel başta olmak üzere bütün taraflara sağduyu çağrısı yaptı.
  • Siyasi rekabetin kişisel hesaplaşmaya dönüştürülmemesi gerektiğini belirtti.
  • Kılıçdaroğlu'nun hukuki yollara başvurmasının ve görüş açıklamasının doğal hakkı olduğunu söyledi.
  • Özgür Özel'in siyasi birikimi ve konumuna saygı gösterilmesi gerektiğini ifade etti.
  • Yeni Parti çevresindeki tartışmaların demokratik hayatın doğal seyri içinde değerlendirilmesini istedi.
  • Rozet töreni, figüran ve organizasyon iddialarının bütün yönleriyle araştırılması çağrısında bulundu.
  • Kesinleşmemiş iddialarla insanların itibarsızlaştırılmasına karşı çıktı.
  • CHP-Yeni Parti tartışmalarının Türkiye'nin ana gündemi haline getirilmemesini istedi.
  • MHP'nin siyasi parti içi anlaşmazlıklardan menfaat sağlamayı doğru bulmadığını belirtti.
  • Türkiye'nin enerjisinin geçici siyasi tartışmalarla tüketilmemesi gerektiğini vurguladı.

Yorum Yazın

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.