Aydın’da ticari faaliyetlerini sürdüren esnaflar, son dönemde artış gösteren mali denetimlerin işleyişi durma noktasına getirdiğini belirterek tepki gösterdi. İş yerlerinin kapılarına astıkları yazılarla durumu protesto eden işletmeciler, denetim koşullarının ticari hayatı olumsuz etkilediğini savundu.
"Vergiler, artan maliyetler, kira ve personel giderleri belimizi bükmüş durumdayken saatler süren denetimlerle karşı karşıya kalıyoruz. Kendi dükkânımızda hırsız muamelesi görüyoruz."
Denetim Süreleri 16 Saate Kadar Uzatıldı
Süreçte yaşanan mağduriyeti dile getiren bir işletme sahibi, daha önce 8 saat süren denetimlerin kamuoyuna yansımasının ardından denetim baskısının daha da arttığını öne sürdü. İddiaya göre, açıklamaların hemen ertesi günü iş yerine gelen çok sayıda görevli, kontrol sürecini yaklaşık 16 saate kadar uzattı. Denetimlerin neredeyse her gün tekrarlandığını belirten esnaf, dükkânına zorunlu kapatma kararı astı.
"Dükkânı kapattım; Maliye Bakanı gelsin, kendisi açsın."
Cumhurbaşkanlığına Doğrudan Çağrı
Sektörde ayakta kalma mücadelesi verdiklerini vurgulayan ticarethaneler, Cumhurbaşkanlığı makamına seslenerek mevcut denetim stratejilerinin esnafı mağdur etmeyecek şekilde yeniden düzenlenmesini talep etti. Kent genelinde benzer sıkıntıları paydaşlarıyla yaşayan farklı işletmelerin de benzer yazılarla tepkilerini gösterdiği öğrenildi.

Yorum Yazın