Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen operasyon çerçevesinde, "suç örgütü kurma ve yönetme", "kara para aklama" ve "dolandırıcılık" gibi çeşitli suçlardan tutuklanan Alihan Kuriş’in emniyet ifadesine ulaşıldı. Soruşturma kapsamında kendisine yöneltilen iddiaları reddeden Kuriş, gelir kaynağını ve evinde bulunan altınların durumunu açıkladı.
"Herhangi Bir GSM Hattım Yok"
Kimlik ve ekonomik durumuna ilişkin soruları yanıtlayan Kuriş, mesleğinin mimarlık olduğunu ve aylık ortalama 380 bin TL kazandığını beyan etti. İletişim yöntemine değinen şüpheli, üzerine kayıtlı bir GSM hattı bulunmadığını, görüşmelerini ofis hattı veya aile fertlerinin telefonları üzerinden gerçekleştirdiğini savundu.
Görüşme ve Şirket Ortaklığı Beyanı
Aylık Gelir: 380.000 TL
Şirket Ortaklıkları: Altun Mimarlık İnşaat (%51 hisse), geçmişte ELF Yapı İnşaat (%49) ve Arden Gıda (%5)
İletişim: Şahsi GSM hattı olmadığını, şirket ve aile hatlarını kullandığını belirtti.
Evde Ele Geçirilen Ziynet Eşyaları ve 3 Milyon Dolarlık Senet
İkametinde yapılan aramalarda el konulan yüksek miktardaki altın ve takılara ilişkin konuşan Kuriş, bunların düğün takıları ile çocuklarına verilen hediyelerden oluştuğunu ve aile birikimi olduğunu iddia etti.
Evinde bulunan 3 milyon dolar değerindeki senete dair ise senedin borçlusu olan komşusu Osman A. ile planlanan ancak gerçekleşmeyen bir gayrimenkul satışının teminatı olduğunu öne sürdü.
MASAK Raporu ve İtaat İddialarına Yanıt
MASAK raporlarında yer alan yüksek hacimli para transferleri ve şirketler arası finansal hareketler sorulduğunda Kuriş, tüm işlemlerin muhasebe çalışanları tarafından usulüne uygun yürütüldüğünü savundu. Cemaat mensuplarına "mutlak itaat" baskısı yaptığı yönündeki tanık beyanlarını da kabul etmeyerek bu iddiaların iftira olduğunu belirtti.
Soruşturmanın Geçmişi
Operasyon kapsamında gözaltına alınan 38 şüpheliden, aralarında Alihan Kuriş'in de yer aldığı 32 kişi tutuklandı.
Soruşturma sürecinde Kuriş'in firari kardeşi Hilmi Tuna Kuriş’e yönelik aramalarda tek bir adreste 1,34 milyar TL değerinde 200 kilo külçe altın ele geçirildi.

Yorum Yazın