Dünya

Abiy Ahmed: Afrika’nın ilk birleşik dijital hizmet uygulaması hizmete alındı

|
Addis Ababa, 20 Haziran (Hibya) - Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Ali, “Dijital Mükemmellik” zirvesinde ülkenin ilk birleşik dijital hizmet uygulamasının hizmete açıldığını açıkladı.
Abiy Ahmed: Afrika’nın ilk birleşik dijital hizmet uygulaması hizmete alındı

Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Ali, Afrika’nın ilk entegre dijital kamu hizmet platformu olarak tanımlanan Birleşik MESOB Uygulaması’nın kurumlar arası hizmetleri tek bir sistemde birleştirdiğini belirtti.

Uygulamanın vatandaşların işlem sürelerini azaltacağı, yolsuzluk risklerini düşüreceği ve kamu kurumlarında şeffaflığı artıracağı ifade edildi.

Başbakan Abiy Ahmed, bu adımın Etiyopya’nın teknoloji odaklı kalkınma hedeflerinin somut bir göstergesi olduğunu vurgulayarak, elde edilen deneyimin diğer Afrika ülkeleriyle paylaşılacağını kaydetti.

Abiy Ahmed: Afrika’nın ilk birleşik dijital hizmet uygulaması hizmete alındı

Yorum Yazın

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.